Her skal Norges nye hovedstad ligge! [satire]

RIKSNYTT: Oslo er nå i ferd med å opphøre å fungere som norsk hovedstad. Valgene som tas av byregjeringen frakobler området fra å oppfylle krav som stilles sentrum for landets befolkning (som f.eks. allmenn effektiv tilgang til maktsenteret).

Lokalisering av ny hovedstad
Debatten om lokalisering har gått hardt for seg i Bakrommet. Her er det mange hensyn som må tas.

– Det viktigste er at alle i rommet blir hørt, sier en personlighet i bakrommet til BBT. Norges hovedstad har alltid flyttet på seg gjennom historien, så det ligger ingen dramatikk i dette. Vår hovedstad har tidligere flyttet mellom Avaldsnes, Sarpsborg, Trondheim, Bergen og Oslo.

Det er, etter det BBT får opplyst, kommet frem til et kompromiss som alle kan gå med på. Hovedstaden skal nå flyttes til Norges geografiske midtpunkt. Punktet ligger i en verneverdig myr i nærheten av Snåsa og Steinkjer.

Kunne blitt Sverige
– Jeg var redd Norges midtpunkt skulle komme til å ligge i Sverige, som ikke er mange kilometer unna, sa Kartverket tidligere til NRK.

BBT kjenner ikke til tilfeller hvor et lands hovedstad har vært lokalisert i et annet land, så det hadde vært nybrottsarbeid.

Arbeidet er allerede startet
Flyttingen vil foretas over 10 år og arbeidet er allerede startet. Arbeidet med «Stortingsgarasjen» har i realiteten vært forberedelser for flytting av Stortingsbygget. Den reelle årsaken til gravingen har vært vanskelig å holde unna offentlig oppmerksomhet i den senere tid.

– Vi er lettet, nå kan vi bruke all oppmerksomhet til flyttingen, sier Stortingspresidenten i en kommentar til BBT.

Myra skal flyttes
Flyttingen etterlater seg åpne områder i sentrale deler av Oslo. Fremtidig bruk er løst ved å flytte myra fra midtpunktet til Oslo sentrum.

– Her løser vi to fluer i en smekk, sier prosjektleder til BBT. Vi kunne ikke ha bygget hovedstaden i et verneverdig område, så vi løser utfordringen ved å flytte myra til Oslo. Det forventes lite trafikk i dette området i fremtiden.

Miljøhovedstad
Oslo skal fortsatt kunne smykke seg med hovedstadtittel. Etter det BBT erfarer skal byen bli nasjonal miljøhovedstad.

– Dette blir kjempegøy, sier en MDG-representant i en kommentar til BBT. En verneverdig myr er nøyaktig det Oslo sentrum behøver.

Ler mer satire om Buskerudbyen her.

Kartet er kopibeskyttet av Kartverket etter Creative Commons Navngivelse 4.0 international (CC BY 4.0) www.kartverket.no

Legg igjen en kommentar