Bli med inn til Bakrommet [satire]

BAKROMMET: I forbindelse med Bakrommets siste triumf i ferden mot Buskerudbypakke 2 har BBT fått eksklusiv tilgang. Det er mye hemmelighold rundt dette rommet og BBTs reporter ble derfor plukket opp på Bragernes torg med bind for øynene og kjørt til lokasjonen.

Ikke spart på noe
Det første som slår en er eimen av sigarrøyk, den sitter i veggene. Man får samtidig en følelse av tidløshet og ærverdighet. Møblementet og dekorasjonen er av ypperste kvalitet.

Rommets butler tilbyr champagne, og noe på bite i. Det er rikelig med snitter og kanapeer fylt med torsk og hyse som står i stil med rommet. Det er tydeligvis lagt vekt på at viktige avgjørelser ikke skal tas på tom mage.

De virkelig store avgjørelsene
Bakrommets sekretær forteller om viktigheten av hva som skjer her. Historien har lært oss at flertallets diktatur ikke ikke er levedyktig i lengden, da mannen og kvinnen i gata ikke vet sitt eget beste.

Sekretæren fører oss til rommets helligste hjørne. Her vises Bakrommets tidligere triumfer. Øverst troner EØS-avtalen, som et symbol på bakrommets iherdige kamp mot flertallsdiktaturet.

Veien fremover
Ved siden av slagplanen for ACER ser vi et Norgeskart med overskriften «Krigen mot bilen» der bomringer er fordelt. Drammensregionen skiller seg ut, her er  det endelige slaget ennå ikke vunnet.

– Det er bare et tidsspørsmål sier sekretæren betryggende. Bakrommet har mange verktøy og lang tålmodighet. Apatien og likegyldigheten vokser for hver dag.

– Flertallet bør være fornøyd med å få ta trivielle avgjørelser og innfinne seg etter Bakrommets visdom og kunnskap sier sekretæren alvorlig.

Les mer satire om Buskerudbyen her.